Kg. Baru Jumpa, Tenom
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  
Selamat datang ke Portal Kg.Baru Jumpa, Tenom... kehadiran anda pasti akan memeriahkan lg portal kg kita ini... kalau bukan kita, siapa lagi... kongsikanlah idea-idea anda yg bernas utk bacaan, tatapan dan renungan bersama... DO MEFAFU BANG PORTAL KG BARU JUMPA. ACING TAU MARE TERAWE LUK DO KUAN BAWANG TAU. KUDENG FEH TAU LUK MARE TERAWE LUK MELAGAN KUAN FUFU TAU, IDAE TE NAN GELASAN.... TERIWAYEN FAD-FAD...
Ikon PKBJ
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

Most users ever online was 22 on Tue Jun 10, 2014 1:35 pm
Latest topics
» Febala Lundayeh Ngerawea Lundayeh
by yemi Mon Feb 24, 2014 7:55 pm

» Malu mengaku bangsa sendiri
by taiyang Tue Dec 03, 2013 1:25 pm

» Pecah masuk rumah
by taiyang Tue Dec 03, 2013 1:06 pm

» Data Penduduk - (Tolong Tambah dan Perbetulkan) Igrore Duplicate
by taiyang Tue Dec 03, 2013 1:04 pm

» Portal ni harus diperkenalkan lagi agar membawa manfaat
by taiyang Tue Dec 03, 2013 1:01 pm

» Anak Lundayeh Berniaga Online
by maxyrahimura Tue Dec 03, 2013 12:08 pm

» Pemandangan kg.baru jumpa
by maxyrahimura Tue Dec 03, 2013 11:56 am

» Wajah Warga BJ Tahun 60an
by maxyrahimura Tue Dec 03, 2013 11:55 am

» Komputer kamu slow betul?
by maxyrahimura Tue Dec 03, 2013 11:52 am

» Apa antivirus kamu pakai?
by maxyrahimura Tue Dec 03, 2013 11:51 am

» Ayud Bang Internet
by maxyrahimura Tue Dec 03, 2013 11:50 am

» Penglibatan bangsa lundayeh dlm kerajaan
by maxyrahimura Tue Dec 03, 2013 11:48 am

» Rubin Balang bukan ketua kita
by maxyrahimura Tue Dec 03, 2013 11:47 am

» PRU13
by maxyrahimura Tue Dec 03, 2013 11:44 am

» LUNDAYEH, LUNBAWANG AND ALLAH - SURAT PILIHAN BULAN JANUARI 2011.
by maxyrahimura Tue Dec 03, 2013 11:40 am

PKBJ Chatbox

ShoutMix chat widget
Pengunjung / Visitors
Top posters
Admin
 
Pahlawan
 
BUNGKAKIT
 
garam
 
Lundayeh original
 
yacob musa
 
Abai Musa
 
maxyrahimura
 
Joel
 
terjumpa
 

Share | 
 

 Senarai pemegang ijazah/degree di kg kita

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin


Posts : 305
Join date : 2010-12-05

PostSubject: Senarai pemegang ijazah/degree di kg kita   Sun Jan 09, 2011 4:30 pm

Ok... utk rekod... juga sbg contoh teladan kpd generasi muda terutama mereka yg masih ada peluang utk meningkatkan tahap akademik... cuba kita senaraikan semua individu yg memiliki ijazah (degree) di kg kita...
Back to top Go down
View user profile http://barujumpa.great-forum.com
rimau



Posts : 14
Join date : 2010-12-08

PostSubject: Re: Senarai pemegang ijazah/degree di kg kita   Sun Jan 09, 2011 5:02 pm

bayak sdh tu yg ada degree..
Back to top Go down
View user profile
Pahlawan



Posts : 179
Join date : 2010-12-05

PostSubject: Re: Senarai pemegang ijazah/degree di kg kita   Mon Jan 10, 2011 12:03 pm

Senarai yang saya tahu saja, mana-mana yang tidak diketahui maafkan Pahlawan!!!

1. KINIT TEGKO
2. AUREEN TEGKO
3. REHWELL MARUNG
4. BABY JOHN KAYA
5. JUSTIN MAGIAN
6. YAKUB MUSA
7. JOHN MAGIAN
8. YEHEZKIEL MUSA (DIP. AGRI)
9. GUKANG UKUNG
10. YENNY CAROLYN MUSA
11. JULIAN MAGIAN
12.GEORGE MAGIAN
13 PAHLAWAN (PhD)-Dr Perasaan Hasad Dengki (hahahaha)

Tolong tambah lagi
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 305
Join date : 2010-12-05

PostSubject: Re: Senarai pemegang ijazah/degree di kg kita   Mon Jan 10, 2011 12:37 pm

bagus... ramai lg tu... spt yg sya katakan, senaraikan sj utk rekod kg & teladan...
Back to top Go down
View user profile http://barujumpa.great-forum.com
Pahlawan



Posts : 179
Join date : 2010-12-05

PostSubject: Re: Senarai pemegang ijazah/degree di kg kita   Mon Jan 10, 2011 12:42 pm

ada lagi tapi saya lupa nama dorang tu...

14. Daud Rugag
15. John Baru
16. Simun Rugag
Back to top Go down
View user profile
Abai Musa



Posts : 30
Join date : 2010-12-08

PostSubject: Re: Senarai pemegang ijazah/degree di kg kita   Mon Jan 10, 2011 11:14 pm

17. Layu Padan Ukung.
18. Naomi Padan Ukung
19. Martha Ukung
20. Joe Mutang Dawat
21. Anak Perempuan sulung Selutan Dawat

Saya dengar ada lagi bah tu, tidak ingat siapa nama?
Back to top Go down
View user profile
Abai Musa



Posts : 30
Join date : 2010-12-08

PostSubject: Re: Senarai pemegang ijazah/degree di kg kita   Mon Jan 10, 2011 11:17 pm

Saya cadangkan kepada saudara Admin supaya kita cari lagi nama-nama pegawai tinggi kerajaan yg berasal dari kg BJ. apa macam??
Back to top Go down
View user profile
Abai Musa



Posts : 30
Join date : 2010-12-08

PostSubject: Re: Senarai pemegang ijazah/degree di kg kita   Mon Jan 10, 2011 11:18 pm

Dia orang mungkin tiada Degree, tapi ada kedudukan di Kerajaan atau sektor swasta..
Back to top Go down
View user profile
YYC Musa



Posts : 13
Join date : 2011-01-04

PostSubject: Re: Senarai pemegang ijazah/degree di kg kita   Tue Jan 11, 2011 12:04 pm

sy heran ba jg..dlu mcm ada ba juga list ni..tp oleh krn dibuat oleh org ttentu makan list 2 x adil..hanya nama2 anak2 n sdara mara tdekat diorg ja yg tsenarai..harap2 kita tdk la buat gtu kan..xkan la list pun mo berat sblh.bkn untung apa2 pun..
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 305
Join date : 2010-12-05

PostSubject: Re: Senarai pemegang ijazah/degree di kg kita   Tue Jan 11, 2011 12:23 pm

Abai Musa wrote:
Saya cadangkan kepada saudara Admin supaya kita cari lagi nama-nama pegawai tinggi kerajaan yg berasal dari kg BJ. apa macam??
Abai Musa wrote:
Dia orang mungkin tiada Degree, tapi ada kedudukan di Kerajaan atau sektor swasta..
ok... nt kita akan wujudkan topik utk itu... tq atas idea yg baik ini...
YYC Musa wrote:
sy heran ba jg..dlu mcm ada ba juga list ni..tp oleh krn dibuat oleh org ttentu makan list 2 x adil..hanya nama2 anak2 n sdara mara tdekat diorg ja yg tsenarai..harap2 kita tdk la buat gtu kan..xkan la list pun mo berat sblh.bkn untung apa2 pun..
ya... senaraikan shj semua yg layak disenaraikan... utk rekod kg kita yg tercinta...
Back to top Go down
View user profile http://barujumpa.great-forum.com
Pahlawan



Posts : 179
Join date : 2010-12-05

PostSubject: Re: Senarai pemegang ijazah/degree di kg kita   Tue Jan 11, 2011 12:34 pm

Yalah, itulah kalau ada yg kita tau ada degree/diploma tolonglah YYC Musa kasi masuk sini.. Tidak timbul sudah soal pilih kasih kerana laman web ini open utk kita semua kemukakan senarai yg betul..
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 305
Join date : 2010-12-05

PostSubject: Re: Senarai pemegang ijazah/degree di kg kita   Wed Jan 12, 2011 10:58 pm

ya... dan jika berlaku kesilapan pun, mudah diperbetulkan...
Back to top Go down
View user profile http://barujumpa.great-forum.com
terjumpa



Posts : 21
Join date : 2010-12-09

PostSubject: Re: Senarai pemegang ijazah/degree di kg kita   Sun Jan 16, 2011 8:57 pm

senarai di sini bukan pilih kasih... cuma yg diingat saja yg di senarai... memang ada juga yg dapat degree tapi tidak ingat ba nama dorang... jadi ini adalah tanggungjawab kita semua juga mau kasi senarai di sini....
Back to top Go down
View user profile
YYC Musa



Posts : 13
Join date : 2011-01-04

PostSubject: Re: Senarai pemegang ijazah/degree di kg kita   Wed Mar 30, 2011 12:19 pm

kpd sdr terjumpa dll..mksud sy..dlu pernah ada ni list pmegang degree kg kita d baca d gereja ba..dbuat oleh seseorg yg masa 2 pegang jwtn dlm kg..dia cuma list anak2 n sdra mara dia sja..skrg ni bgus la kalau kita btul2 ikhlas senaraikan urg kg kita kan..sy pun tgah cari2 juga ni nama2 lain.
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 305
Join date : 2010-12-05

PostSubject: Re: Senarai pemegang ijazah/degree di kg kita   Thu Mar 31, 2011 8:40 pm

ya... senaraikan semua di sini supaya semua org tahu... utk kebaikan kita juga...
Back to top Go down
View user profile http://barujumpa.great-forum.com
garam



Posts : 68
Join date : 2011-01-14

PostSubject: Re: Senarai pemegang ijazah/degree di kg kita   Tue Jul 19, 2011 1:50 pm

Setuju ...Untuk Rekod saja, bagus kalau guna format dibawah:
Krateria : Ibu Bapa yang berasal dari Kg. Baru Jumpa saja lah. Kg. lain tu mimang banyak.

Jawatan:
Nama Universiti / Kolej:
Kepakaran:

lol!
Back to top Go down
View user profile
rgulit



Posts : 8
Join date : 2013-11-13
Age : 45
Location : MEMBAKUT BEAUFORT

PostSubject: Re: Senarai pemegang ijazah/degree di kg kita   Wed Nov 13, 2013 11:58 pm

sudah dikemaskini. tq


Last edited by rgulit on Thu Nov 14, 2013 12:20 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
rgulit



Posts : 8
Join date : 2013-11-13
Age : 45
Location : MEMBAKUT BEAUFORT

PostSubject: Re: Senarai pemegang ijazah/degree di kg kita   Thu Nov 14, 2013 12:18 am

Pahlawan wrote:
Senarai yang saya tahu saja, mana-mana yang tidak diketahui maafkan Pahlawan!!!

1. KINIT TEGKO
2. AUREEN TEGKO
3. REHWELL MARUNG
4. BABY JOHN KAYA
5. JUSTIN MAGIAN
6. YAKUB MUSA
7. JOHN MAGIAN
8. YEHEZKIEL MUSA (DIP. AGRI)
9. GUKANG UKUNG
10. YENNY CAROLYN MUSA
11. JULIAN MAGIAN
12.GEORGE MAGIAN
13 PAHLAWAN (PhD)-Dr Perasaan Hasad Dengki (hahahaha)
14. Simun bin Rugag
15. Daud bin Rukag
16. Matias bin Rukag
17. Gulit bin Rukag
18. Jos Bisa



Tolong tambah lagi
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Senarai pemegang ijazah/degree di kg kita   Today at 5:46 am

Back to top Go down
 
Senarai pemegang ijazah/degree di kg kita
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Kita Adu di Sini, Ajaran Agama / Kepercayaan Mana Yang Benar
» BAC member or LCE being owner or amongst the owners of company-bidder
» ITB format
» which one will govern RA 9184 or COA?
» Wish me Good Luck, please!

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Portal Kg.Baru Jumpa :: PORTAL KG. BARU JUMPA :: PENDIDIKAN, PELAJARAN, AKADEMIK, PENCAPAIAN, PENINGKATAN, ANUGERAH-
Jump to: